News

Samen Sporten, Samen inspireren, Samen met Team Brabant Sport

Samen Sporten, Samen inspireren, Samen met Team Brabant Sport

Op initiatief van Marianne Vos hebben onder andere Lars Boom, Yuri van Gelder, Imke Schellekens-Bartels, Nadine Broersen en Michael Schoenmaker zich verenigd in Team Brabant Sport. Brabant draagt haar topsporters op handen en deze sporters willen iets terug doen voor deze regio die zoveel toppers voortbrengt.

Trots
Het Team Brabant Sport werd 24 april in het provinciehuis gepresenteerd in aanwezigheid van commissaris van de Koning Wim van de Donk en Brigite van Haaften, gedeputeerde van onder meer sport. “Geweldig dat zo’n ploeg toppers zo trots is op Brabant, dat ze zelf het initiatief hebben genomen voor dit team”, aldus gedeputeerde Van Haaften. 

Lars Boom over het nieuwe team: “Dit initiatief komt als geroepen en ik aarzelde dan ook geen moment om mij hierbij aan te sluiten. Het is inspirerend om de andere topsporters af en toe te ontmoeten. Het geeft je een andere kijk op sport en hoe je traint.”

Sporters
Behalve Lars Boom en Marianne Vos zijn ook andere gerenommeerde sporters teamlid: Daniëlle van de Donk (voetbal), Imke Schellekens-Bartels (dressuur), Twan van Gendt (BMX), Nadine Broersen (atletiek), Yuri van Gelder (turnen), Marcel Balkestein (hockey), Michiel van der Heijden (mountainbike), Kees Akerboom jr. (basketbal) en Michael Schoenmaker (zwemmen). De komende maanden sluiten nog meer Brabantse toppers aan. Daarnaast zitten Minke Booij (voormalig hockeyster), Gianne Romme (voormalig schaatser) en Anky van Grunsven (voormalig dressuuramazone) in de adviesraad van het team.

Word teamgenoot
Brabanders die ook teamgenoot willen worden, kunnen zich aanmelden via de website www.teambrabantsport.nl, net als bijvoorbeeld Wim van de Donk, Brigite van Haaften, Gianne Romme, Minke Booij en Adje. De gedachte achter het team is ‘het samen sterker gevoel’, typerend voor Brabant en het uitdragen van de Brabantse trots.

Back to the previous page