News

Zieke Lars stelt start crossseizoen uit

Zieke Lars stelt start crossseizoen uit

Lars keert dit weekend nog niet terug als veldrijder. Hij is ziek en heeft zich afgemeld voor de veldritten in Antwerpen en Namen.

Lars zou zaterdag bij de Scheldecross in Antwerpen weer zijn eerste wedstrijd sinds 2013 rijden. Ook de wereldbekercross in Namen op zondag moet hij noodgedwongen nu skippen. "Balen", zegt de zieke Lars nadat hij zich bij de organisaties en bij bondscoach Johan Lammerts heeft afgemeld. "Maar ik kan zo niet rijden, in de nacht van dinsdag op woensdag ben ik ziek geworden." Lammerts heeft Niels Wubben uit Dorst opgeroepen als vervanger voor Lars.

De eerste veldrit van Lars wordt nu de wereldbekerwedstrijd in Heusden-Zolder op Tweede Kerstdag. Daarna rijdt hij nog in Loenhout en Surhuisterveen. Niet veel later moet Lars met zijn Astana-ploeg in Australië opdraven in de Tour Down Under. Lars heeft wel zijn ticket omgeboekt met het oog op het WK veldrijden. Dat vindt 31 januari ook rondom het circuit van Zolder in België plaats. Het is nog niet zeker of hij daar ook daadwerkelijk aan de start staat.

Back to the previous page